Els Amics Ciclistes Anoia som una entitat constituïda com a club ciclista amb una història de 34 anys i comptem amb una massa social de 130 socis. En la nostra trajectòria l'objectiu ha estat esperonar la pràctica del ciclisme tant a nivell d'aficionats com de competició. En els inicis tan sols hi havia un grup que sortia per carretera, però a partir de finals dels 80 també vam veure que podíem pedalar per la muntanya. Era el començament del BTT i ja teníem una altra colla dins del mateix club. De fet, hi havia força duplicitat en els membres practicants ja que el dissabte encara avui és el dia de sortir per muntanya i el diumenge surten els de carretera. En l'època que el senyor Josep Alcaraz presidia els ACA es va engegar una nova iniciativa, la festa de la bicicleta. Festa molt participada sobretot amb la família. Actualment anem per la seva vint-i-novena edició.

Les juntes directives del club van introduint alguns canvis. L'actual, que presideix el Sr. Ramon Conesa, vol incorporar la secció "escola de ciclisme" amb l'objectiu d'aplegar infants amb ganes d'aprendre l'esport del ciclisme.

En definitiva, creiem que ara és un moment oportú per donar suport més que mai a l'ús de la bicicleta i buscar el compromís dels nostres polítics, perquè d'ells dependrà l'evolució de la ciutat per fer més fàcil que les bicicletes puguin compartir uns espais que en aquests moments encara no estan prou ben ordenats ni delimitats.

Ramon Conesa
President dels ACA